Showtime

In de historie van de Maine Coon wordt al melding gemaakt van een kattenshow in 1878. Deze show was ontstaan vanuit de jaarlijkse County Fair waar de trotse boeren buiten hun beste prijsstier ook hun mooiste Coon Cat meenamen. In Europa moet het ook rond die tijd zijn geweest dat in Londen de eerste officiele kattenshow werd gehouden. En nu anno 2011 is de kattenshow niet meer weg te denken in de hele catfancy. Natuurlijk zijn er ook hier weer voorstanders en tegenstanders, zoveel liefhebbers, zoveel meningen.  Maar feit is dat het voor velen een heerlijk en (ont)spannend gebeuren is.

Persoonlijk ben ik van mening dat kattenshows een belangrijke rol spelen in het hele ontstaan, ontwikkeling en behoud van ons mooie ras  Maine Coon.Ik ben dan ook altijd reuze trots wanneer een mooie Coon uit onze cattery afkomstig weer een puntje, BIS of Nominatie scoort. Daarom speciaal voor hen deze pagina.

SHOW NIEUWS

18 November 2012 waren we in Nieuwegein met lotso P. er was een Maine Coon special en een Poly special !

Lotso kreeg een keurig rapport mee. Beide keurmeesters waren vol lof. maar Polydactyl Maine Coons zijn een niet erkende varieteit, dus volgde er disqualificatie.

show1

Bono did it again.

In Schiedam 25 maart behaalde Bono zijn 3e GIP punt.

Hij heeft in Tienen (BE) 4 Maart 2012 zijn GIP punt behaald en werd BIV. 

Op 10-11 decemebr 2011 is BONO ( Hayj You Coons Noel) in Bocholt  International Premior (IP) geworden en bovendien heeft hij op beide dagen de BIS gehaald

Een foto en felicitaties waard!!!

DSC05488

 

Dungeon-okt-2011-uitgeest

Hayj You Coons Rolls Royce Hooper ( Dungeon) was in Arnhem op de Paasshow 2011 en haalde een Ex 1.in de juniorenklasse.

In Uitgeest oktober 2011 op dag 1 een CAC en op dag 2 Ex.1

 Bono16mnd-3

Hayj You Coons Noel aka BONO heeft in Haarlem zijn 2e CAPIB punt gehaald!! Net als zijn baasje Marjolein zijn we natuurlijk reuzetrots op deze kanjer.

 

 

 

DSC_7801

 Onze kater Mt Kathadin's Rock DJ liet merken het showen echt helemaal niets te vinden. Wel kreeg hij van de keurmeester een prima rapport mee naar huis en haalde een U2.

 

gayashow2 ====

Hayj You Coons Gaya in haar jonge jaren op een show in Breda waar ze een fraai keurrapport kreeg en een U1 behaalde en ook BIV en een NOM.