Kittens

Vanaf dat  onze poezen ongeveer 1,5 jaar oud zijn en uit diverse testen is gebleken dat ze gezond zijn, mogen ze af en toe een nestje krijgen. Omdat we een kleine groep katten hebben en de poezen maximaal 1 keer per jaar een nestje mogen, komt dat voor onze cattery neer op ongeveer 1- 2 nestjes per jaar. De kittens worden geboren in de slaapkamer, waar moederpoes vanaf het eind van de dracht als enige toegang toe heeft. De andere poezen mogen er af en toe onder toezicht bij als de kittens een week oud zijn. Als ze de leeftijd van ongeveer 3 a 4 weken hebben bereikt en de kleintjes wat meer van de wijde wereld om zich heen willen zien, gaan ze in een speciaal kittenverblijf dat we rond die tijd opbouwen. Dit verblijf heeft twee verdiepingen en biedt voldoende ruimte aan moederpoes en kittens. Moederpoes kan vrij in en uit het verblijf en de kleintjes kunnen veilig rond gaan kruipen en vertrouwd worden met alles om hun heen. Vanaf de leeftijd van 4 weken mogen ze bezoek ontvangen van de potentiele nieuwe eigenaars. Familie en vrienden hebben ze dan al wel een keer gezien, maar we houden het bewust zo rustig mogelijk voor moederpoes. Ondertussen zijn ze dagelijks in de hand om te wegen en controleren. Afhankelijk van de grootte van het nest en het karakter van moederpoes worden de kittens geleidelijk gespeend en gaan ze op brokjes en vlees over. Ook krijgen ze dan een eigen kattenbakje. Dit gebeurd zo ongeveer vanf de 4 a 5 weken. Later mogen ze ook al steeds langer vrij rondlopen in de woonkamer, het achterste deel van de woonkamer schermen we eerst af, zodat ze veilig alles kunnen onderzoeken en spierkracht kunnen opbouwen. Ze gaan lopen, rennen, klimmen, klauteren en in de gordijnen hangenYell,  vandaar dat ze alleen onder toezicht het kittenverblijf mogen verlaten. Zo kunnen ze op tijd en concequent opgevoed worden. We stellen veel belang in het socialisatieproces van onze kittens. Samen met moederpoes willen we ze opvoeden tot zelfverzekerde, sociale, lieve en stoere Coons. Die zonder problemen met 13-14 weken hun nieuwe huis instappen alsof ze er altijd al gewoond hebben.

Met 9 weken krijgen ze de eerste enting tegen kattenziekte en niesziekte en de chip en worden ze door onze dierenarts helemaal onderzocht. Er wordt gevoeld, geluisterd en doorgevraagd hoe ze het doen. Met 12 weken krijgen ze de tweede enting en wordt ieder kitten nog eens goed nagekeken. De stambomen zijn vaak dan al binnen en ik ben bezig met het samenstellen van de kittenpakketjes en het ordenen van de wekelijks  gemaakte foto's . Ook is er vanaf dag 1 gefilmd en het kittenpakketjes bevat dan ook een CD met hoge kwaliteit foto's,een hobby van Anky. Dit is  inclusief een fotoshoot met 12 weken. En korte filmpjes van de eerste 12 weken. Een hobby van Hans.

Bij "Offspring" staan de eerdere nestjes.

En op de pagina "planning"kun je zien wat de toekomstplannen zijn.

We besteden alle aandacht aan het behoud van een  mooi en sterk ras. We letten met name op gezondheid, karakter en type van de katten die we opnemen in ons fokprogramma. Maar bovenal zijn onze katten onze huisdieren en een deel van ons gezin!

 

Bij vragen kun je op de pagina "Contact"mijn mailadres en telefoonnummer vinden.

kittensHunter en Hooli uit een van de eerste nestjes in 2005.